Autism

De Behandeling

De behandeling bestaat uit een aantal stappen en verschillende therapien.

  1. Het ontstoren van de belangrijkste stressmomenten uit het verleden (homeopathisch): vaccins, narcose, antibiotica, kinderziektes, etc. Bij zware bevallingen en keizersnedes wordt de hulp van een osteopaat ingeroepen. Ook zij vonden dat de hersenvliezen te gespannen zijn en de hersenen onvoldoende ruimte laten om te groeien. Stress of biochemische veranderingen dat is nog onduidelijk. Maar met hun cranio-sacrale therapie kunnen zijn de hersenvliezen oprekken en zo ontspannen.
  2. Ten tweede wordt de (oxidatieve) stress van de hersenschors met vetoplosbare vitamine C behandeld en worden de hersenen met omega-3 vetzuren (EPA en DHA) gevoed, belangrijke bouwstenen voor de hersenen.
  3. Ten derde kan met zink de metallothioneine functie in de darmen en de hersenen weer hersteld worden. Hiervoor wordt een ascorbatencomplex (wateroplosbare vitamine C met kalium, magnesium (rustgevend) en zink gebruikt. Ook wordt op deze manier de integriteit van de darm weer hersteld. Daarnaast blijkt ook Saccharum officinale D6 goede resultaten te geven bij het herstel van de darmflora en functie.
  4. Verder kunnen met een constitutionele homeopathische behandeling van het kind, waarbij een geneesmiddel gekozen wordt dat grotendeels op het gedrag van het kind gebaseerd is, specifieke aspecten van het autistische gedrag behandeld worden. Met het geneesmiddel Saccharum officinale en soms met andere constitutionele geneesmiddelen kan het contact met de buitenwereld, het oogcontact, het gevoel etc. weer hersteld worden en met Cuprum metallicum kan de rigiditeit en obsessiviteit die zo kenmerkend zijn, weer opgelost worden.
    Beide geneesmiddelen zijn nog niet altijd even goed gekend in de wereld van de homeopathie en zijn onderdeel van de Inspiring Homeopathy.